1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Brněnská OHL ŽS usiluje o významnou zakázku v Srbsku

ohl-zs logoBrno - Brněnská stavební společnost OHL ŽS usiluje o získání zakázky na modernizaci železničního koridoru mezi srbskými městem Kragujevac a obcí Lapovo.

V Srbsku podepsala memorandum o spolupráci s městem Kragujevac a obcemi Lapovo a Batočina. ČTK to řekla mluvčí firmy Taťjana Pelíšková.

Memorandum podle ní "deklaruje vážný zájem obou stran o spolupráci na projektu". Výši ceny případného následného kontraktu neuvedla. "Memorandum bylo připraveno na základě návštěv delegací Jihomoravského kraje v partnerském Šumadijském regionu a je výchozím dokumentem pro další kroky při přípravě projektu," doplnila Pelíšková.

Srbský tisk v této souvislosti uvedl, že na modernizaci koridoru má zájem i Fiat Automobili Srbija. Koridor by měl zajistit moderní, rychlou a bezpečnou dopravu jeho vozidel. Na financování podniku se má údajně podílet Česká exportní banka.

OHL ŽS je aktivní i v jiných balkánských státech. Ve Slovinsku se bude například jako lídr sdružení podílet na dvou zakázkách v celkové hodnotě 37 milionů eur včetně DPH (asi jedna miliarda korun). Společně se slovinskou společností Gorenjska gradbena družba rozšíří kanalizační síť v aglomeraci severoslovinského města Kranj a napojí ji na novou čistírnu odpadních vod.

Pětka českého stavebnictví, brněnská OHL ŽS, letos plánuje růst výnosů na více než deset miliard korun. Loni výnosy firmy stagnovaly na hranici téměř devíti miliard korun. Čistý zisk společnosti má letos překročit 100 milionů korun. OHL ŽS zaměstnává zhruba 1400 lidí. Oproti roku 2008, kdy začala hospodářská krize, je to o 300 pracovníků méně.

06.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...