1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Developerská společnost CTP koupila průmyslový areál v Ostravě-Hrušově

Logistic Park1Ostrava - Developerská společnost CTP, která se specializuje na průmyslové a logistické nemovitosti, koupila od společnosti Bluehouse Capital průmyslový areál v Ostravě-Hrušově.

Už v něm stojí první část haly o rozloze 18.000 metrů čtverečních, CTP chce v revitalizovaném areálu po bývalých chemických závodech vybudovat dalších 76.000 metrů čtverečních průmyslově-logistických prostor. Společnost CTP to dnes sdělila ČTK. Hodnotu transakce neuvedla.

Hala o celkové rozloze 94.000 metrů čtverečních se stane největší v českém portfoliu CTP. V její první části mají skladové prostory firmy Prosperplast a Hyundai Steel a své zázemí tam má logistická společnost LogFlex. Výstavbu další části haly zahájí developer v letošním prvním pololetí a součástí bude okolní zázemí, jako je potřebná infrastruktura, zeleň nebo elektrické nabíječky pro vozidla. Pozemek má celkovou rozlohu 330.000 metrů čtverečních.

"Naším dlouhodobým cílem jsou akvizice pozemků a projektů, abychom klientům nabídli nejširší síť kvalitního zázemí pro jejich další obchodní rozvoj v rámci Evropy," uvedl ředitel oddělení fúzí a akvizic v CTP Michal Felcman. Hrušovský areál podle něj velmi dobře doplňuje další úspěšné projekty CTP v regionu, je ve skvělé lokalitě v blízkosti centra Ostravy a dálnice.

CTP uvedla, že Ostrava je pro ni strategický region. "Ostravu vnímáme jako místo s obrovským potenciálem, který se díky otevřenosti místních samospráv a institucí velice rychle rozvíjí. Nový projekt v Hrušově perfektně zapadá do naší strategie vytvářet vysoce kvalitní a dostupnou infrastrukturu pro společnosti z oblasti logistiky, e-commerce, lehké výroby a také R&D (výzkum a vývoj)," uvedl za CTP Vojtěch Peřka.

Výhodou areálu v Hrušově je podle něj i připravenost pozemku a hotová stavební povolení. "Můžeme tak ihned zahájit stavební práce a co nejdříve nabídnout našim stávajícím klientům i novým nájemcům prostory nejvyšší třídy A s celou řadou prvků pro zvýšení udržitelnosti provozů," uvedl Peřka.

Ředitel společnosti Bluehouse Capital Victor Pisante uvedl, že úspěšná transformace území a dokončení první fáze haly byly jedním z klíčových milníků projektu. "Byl to také ideální okamžik pro to, aby byl projekt předán developerovi a správci s dlouholetými zkušenostmi, jakým je právě společnost CTP," uvedl Pisante.

CTP je největším evropským vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí. Celkem má v deseti zemích téměř deset milionů metrů čtverečních ploch. V Česku loni rozšířila plochy o 300.000 metrů čtverečních, celkem tak má v tuzemsku 56 parků s rozlohou zhruba 3,8 milionu metrů čtverečních. V Ostravě má průmyslové areály CTPark Ostrava a CTPark Ostrava Poruba a také kancelářský areál IQ Ostrava.

11.04.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...