1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

E15.cz: V Olomouci zřejmě vznikne komplex bytů, kanceláří a obchodů za 2,6 mld.

Office BuildingOlomouc - V Olomouci zřejmě vznikne komplex bytů, kanceláří a obchodů za 2,6 miliardy korun. Uvedl to dnes server E15.cz. Investiční skupina DRFG koupila pro projekt pozemky o ploše přes 14.000 metrů čtverečních v blízkosti olomouckého hlavního nádraží. Cenu za nákup pozemků skupina podle serveru nechtěla zveřejnit.

DRFG nyní připravuje architektonickou studii komplexu a hledá stavební firmu, která projekt uskuteční. První etapa stavby má začít už letos v říjnu a komplex bude podle DRFG hotov asi v roce 2025.

V chystaném komplexu bude podle serveru zhruba 450 bytů, 12.000 metrů čtverečních obchodních ploch a také kanceláře. "Areál nabídne 43.000 metrů čtverečních plochy, rozdělených do několika budov," řekl serveru ředitel realitní společnosti DRFG Real Estate Josef Šilhánek. Podle něj se už o kancelářské prostory v komplexu zajímají potenciální nájemníci.

Investiční skupina DRFG, která byla založena v Brně v roce 2011 podnikatelem Davidem Rusňákem, patří mezi největší správce nemovitostí v Česku a loni vstoupila také do developmentu nemovitostí. Kromě nemovitostí se skupina soustředí také na telekomunikace a finanční služby v Česku i zahraničí. Loni podle předběžných hospodářských výsledků vytvořila čistý zisk 101 milionů korun, což je zhruba dvojnásobek proti roku 2020. Tržby DRFG loni činily téměř čtyři miliardy korun. Byly tak zhruba na stejné úrovni jako v roce 2020.

19.05.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...