1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Eurovia má nového finančního ředitele, stal se jím Trojánek

EUROVIA logoPraha - Stavební společnost Eurovia CS má nového finančního ředitele, od 1. ledna se jím stal Luboš Trojánek. Společnost o této personální změně informovala s tím, že Trojánek nahradil Grégoire Pinasseaua.

Ten v rámci celosvětového koncernu Eurovia povýšil na pozici finančního ředitele pro střední Evropu.

Sedmačtyřicetiletý Trojánek ve firmě působí již od roku 1997, naposledy jako manažer controllingu oblasti Čechy východ a Morava a dále v dceřiné společnosti Granvia Construction.

Po příchodu do společnosti v roce 1997 (tehdy ještě Stavby silnic a železnic) působil jako ekonomický náměstek závodu Hradec Králové, podílel se na ekonomickém řízení staveb v ČR i v zahraničí, pracoval také v organizačních složkách na Slovensku a v sektoru dceřiných obaloven. Po roce 2004 se zaměřil na interní metodiku rozpočtů staveb a školení pracovníků v této oblasti. Spolupracoval při založení nových organizačních složek v Polsku či v Litvě.

Trojánek je ženatý, má dvě děti. Ve volných chvílích se věnuje lyžování, cyklistice nebo tanci.

Společnost Eurovia CS (dříve Stavby silnic a železnic) patří k největším tuzemským stavebním firmám. Z hlediska tržeb, které v roce 2012 meziročně klesly o 42 procent na 10,3 miliardy patřila mezi největší pětku. Díky lepší marži dosáhla zisku 702,5 milionu korun, čímž předstihla všechny konkurenty. Věnuje se hlavně silničním a železničním stavbám financovaným z veřejných rozpočtů. Dlouhodobě vede spor s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR o zvlněnou dálnici D47. Vlastníkem je od roku 2006 francouzská Eurovia, která patří do světového koncernu Vinci.

08.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...