1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Gebrüder Weiss postaví u Brna nové logistické centrum

gebruder weiss logoModřice - Společnost Gebrüder Weiss, která poskytuje přepravní a logistické služby, chystá příští rok u Brna stavbu nového logistického centra s administrativním zázemím.

Aktuálně má zázemí v Modřicích u dálnice směrem na Vídeň, přestává však kapacitně dostačovat. Společně s tím chystá rakouská společnost podobnou investici v bulharské Sofii, dohromady za 11 milionů eur (302 mil. Kč).

"Začneme stavět příští rok na jaře a stěhovat bychom se měli na začátku roku 2015. Plánujeme nárůst počtu pracovních míst, ale kolik jich bude, zatím není jasné," uvedla vedoucí marketingu Šárka Hálová pro ČTK. Aktuálně má firma v Česku pět poboček s více než 300 zaměstnanci.

Firma už má zakoupené pozemky, přesné místo však zatím nechce sdělit. Vzhledem k dopravní dostupnosti je pravděpodobné, že to bude v oblasti rozvíjejících se brněnských průmyslových a logistických zón v jižní části Brna a jeho okolí. Centrum bude mít rozlohu 7400 metrů čtverečních. Brno vnímá společnost jako důležitý dopravní uzel s velkým rozvojovým potenciálem.

V Česku společnost působí od roku 1992, naposledy postavila loni logistické centrum v Jenči u Prahy, kde má také tuzemskou centrálu. Na evropském trhu je jednou z nejstarších přepravních firem, první zásilku doručila zhruba před 550 lety a nabízí přepravu jak po silnicích, tak také letecky či pomocí lodní dopravy. Loňské tržby české části společnosti byly 1,5 miliardy korun, zisk 400.000 korun.

07.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...