1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

HB Reavis dokončil stavbu kancelářské budovy River Garden II/III

Office BuildingPraha - Developer HB Reavis dokončil stavbu kancelářské budovy River Garden II./III. v Karlíně. Informovalo o tom vedení společnosti s tím, že jde o největší letos dostavěný kancelářský komplex.

První nájemce, společnost Philips, se do budovy nastěhuje během měsíce. Většina ploch je ještě volných, developer stavěl spekulativně.

"Společnosti chtějí dům vidět a projít si ho postavený. Dům se proto začíná pronajímat mnohem lépe, až když je postavený," poznamenala ředitelka HB Reavis Olga Humlová.

Nová osmipatrová budova s pronajímatelnou plochou přesahující 25 tisíc metrů čtverečních nedaleko Vltavy navazuje na sousední kancelářský projekt River Garden I. Celý komplex River Garden na pražském Rohanském náměstí je vůbec prvním dokončeným kancelářským projektem původně slovenské společnosti v Česku.

Aktuálně staví také kancelářskou budovu Metronom přímo nad stanicí metra Nové Butovice. Po dokončení plánovaném na začátek příštího roku nabídne přes 33.600 metrů čtverečních kancelářských a obchodních ploch.

V Praze je 2,9 milionu metrů čtverečních ploch kanceláří. Na konci letošního března mírně přibylo neobsazených kanceláří, celkem jich je v hlavním městě bez nájemce 13,7 procenta.

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis původem ze Slovenska sídlí v Lucembursku a působí na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, České republice, Velké Británii a Turecku. Skupina byla založena v roce 1993. Spravuje aktiva v hodnotě 1,4 miliardy eur. Celková pronajímatelná plocha jejích nemovitostí přesahuje 670 tisíc metrů čtverečních.

19.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...