1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Komunikace do průmyslové zóny ve Vrchlabí otevřena

road construction 3Ve Vrchlabí byla 6. září 2018 slavnostně otevřena zrekonstruovaná silnice III/32551 sloužící jako přístupová komunikace do místní průmyslové zóny. Téměř tříkilometrový úsek vedoucí Dělnickou ulicí vyšel na 62 milionů korun.

Investorem je Královéhradecký kraj, spolufinancování zajistilo ministerstvo průmyslu a obchodu a CzechInvest.

"Celková cena rekonstrukce silnice III/32551 je 62 milionů korun. Tato investice jde za Královéhradeckým krajem, přičemž jsme obdrželi státní dotaci ve výši 48,2 milionu korun,“ informoval krajský radní pro investice Václav Řehoř s tím, že do rozšíření průmyslové zóny kraj investoval celkem 53,1 milionu korun z vlastního rozpočtu.

"Rozvoj průmyslové zóny je zásadní věc, bez které by Vrchlabí bylo úplně jiným městem. Samotné dokončení infrastruktury je důležité, protože závod je díky tomu přístupný ze dvou stran a zlepšila se tím i bezpečnost obyvatel města,“ zhodnotil starosta Vrchlabí Jan Sobotka.
Stavební práce začaly v dubnu 2017 a zahrnovaly rekonstrukci všech vozovkových vrstev, inženýrských sítí i výstavbu chodníků, které výrazně zlepší bezpečnost pro pěší. Stavba probíhala po etapách buď za úplného nebo omezeného provozu, vyžadovala tak koordinaci činností všech zúčastněných a pochopení ze strany řidičů i obyvatel, kteří byli stavbou dotčeni.

08.11.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...