1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Lávka Všezvěd již slouží veřejnosti, začíná výstavba Všudybudu

construction machineryV pondělí 17. září 2018, necelý rok poté, co byl položen základní kámen první přechodové lávky Všezvěd, byla tato část bezbariérového komunikačního propojení mezi Slováckým náměstím a sídlištěm Olšava předána veřejnosti. Práce na druhé etapě, jejíž součástí bude lávka Všudybud, byla zahájena a dokončena má být v červnu roku 2019.

V první etapě byla vystavěna nejen samotná lávka Všezvěd, ale také cyklistická stezka začínající u CPA Delfín. Realizovala se odpočinková plocha a byla provedena přeložka polní cesty za řekou Olšavou. Součástí cyklostezky je také veřejné osvětlení a dopravní značení. Zbývá ještě dokončit osázení zelení, které s ohledem na klimatické podmínky bude provedeno až v listopadu.

Druhá etapa komunikačního propojení a s ní související výstavba lávky Všudybud začne za křížením cyklostezky s polní cestou za Všezvědem. Trasa zde nejdříve překoná silnici I/50 a vyústí v ulici Dělnická na sídlišti Olšava. Obě lávky budou téměř identické, měří 68 m a jsou široké 3,5 m. Lávkám dal architekt název podle postavy ze stěžejního díla Jana Amose Komenského Labyrint světa a ráj srdce. Všezvěd Všudybud je v něm všeznalým průvodcem poutníka, který hledá správnou cestu života v odlidštěném světě.

Komunikační propojení bude mít po dokončení délku 583 m.

01.10.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...