1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Letos se opraví vytížená silnice z Tišnova do Čebína

road construction 3Tišnov - Silničáři letos opraví rozbitou, velmi vytíženou silnici druhé třídy II/385 z Tišnova do Čebína na Brněnsku.

Zhruba pětikilometrový úsek se měl začít postupně opravovat ve dvou etapách již loni na podzim, takto by měl být hotový letos na podzim kompletně. První etapa má stát přes 87 milionů korun, druhá etapa, tedy průtah Hradčanami, více než 33 milionů korun, zjistila ČTK ve věstníku veřejných zakázek.

Spoustu řidičů tak čeká rok na objížďkách přes Drásov, případně projíždění stavbou. Silnice spojuje Brno s Tišnovskem a Vysočinou. Vozovka je na mnoha místech záplatovaná a někde má narušenou konstrukci, která se musí opravit. Součástí rekonstrukce bude i sanace dvou mostů. U mostu přes železniční trať je dokonce potřeba odtěžit násep a udělat nový.

Průtah Hradčanami se měl dělat později kvůli stavbě kanalizace, ovšem mírné zpoždění první etapy znamená, že se musí obě etapy stihnout letos. V obci vzniknou nově zastávkové zálivy pro autobusy a chráněný přechod pro pěší. Podél Luční ulice se postaví chodníky a v místech, kde je vozovka dostatečně široká, také parkovací pásy.

Stavba je financovaná z Regionálního operačního programu, smlouva o dotaci byla podepsaná v prosinci.

03.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...