1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nový Jičín zahájí poslední etapu obnovy sídliště Dlouhá

panelak 2Nový Jičín - Nový Jičín letos zahájí poslední etapu obnovy sídliště Dlouhá, které je největší a nejstarší ve městě. Domy už mají za sebou regeneraci, nyní se budou opravovat chodníky či veřejné osvětlení.

Náklady na poslední etapu by neměly přesáhnout 15 milionů korun, přičemž město počítá s tím, že 85 procent uhradí evropské dotace. ČTK o tom informovala mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

"Nové chodníky, zeleň, veřejné osvětlení a mobiliář by měla získat například lokalita u obchodního komplexu Máj, ulice Budovatelů, prostranství u základních škol Jubilejní a Dlouhá," uvedla Machková.

Sídliště Dlouhá ohraničují ulice Palackého, Dlouhá, Anenská a Dolní Brána. V posledních letech tam už vznikla nová dětská hřiště nebo chodníky, v části sídliště jsou i nové odpadkové koše, lavičky a veřejné osvětlení. "Celkové náklady přesahovaly 50 milionů korun. Necelými 43 miliony přispěla Evropská unie," uvedla Ivana Morisová z novojičínského odboru majetku, rozvoje a investic.

Regenerací prošlo celkem 831 bytů. Bytové domy se zateplovaly, měnila se okna a někde i opravovaly balkony. "Oprava a zateplení paneláků stály více než 112 milionů korun. Přes 38 milionů korun uhradila dotace z EU ministerstva pro místní rozvoj," uvedla Machková.

16.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...