1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

O osudu milovického výzkumného parku se rozhodne do půlky dubna

Building in progressMilovice - Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) do poloviny dubna rozhodne, zda bude ukončena výstavba vědecko-technického parku v Milovicích, nebo jestli bude prodloužen termín dokončení prací.

ČTK to řekl Igor Walter z MPO. Práce měly podle původního plánu skončit letos v červnu, ale nabraly několikaměsíční zpoždění. Dotace 400 milionů korun z evropských fondů je tak v ohrožení. Společnost VTP AT Milovice, která má park provozovat, už dostala proplacenou první etapu prací za přibližně 28 milionů korun. V případě zastavení projektu by je musela vrátit EU. Její reakci se ČTK nepodařilo získat.

Výstavba vědeckotechnického parku s aerodynamickým tunelem začala loni v březnu. "Ministerstvo průmyslu a obchodu disponuje informacemi od investora o skutečnosti, že projekt byl pozastaven," řekl ČTK Walter. Ve hře jsou nyní podle něj dvě varianty řešení. "První variantou je umožnit projektu jeho prodloužení za 30. 6. 2015 při doložení dostatečných záruk o jeho řádném dokončení v náhradním termínu," uvedl. V případě, že firma nedoloží garance o možné realizaci v náhradním termínu, ministerstvo rozhodne o ukončení projektu a vyzve firmu k navrácení vyplacené dotace. Konečné rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech.

Vědeckotechnický park má poskytnout zázemí pro komerční výzkumné aktivity i prostor pro spolupráci mezi vědeckým a podnikatelským sektorem. Komplex má nabídnout více než 8000 metrů čtverečních vybavených kancelářských a laboratorních ploch, zejména pro automobilový průmysl a pro odvětví udržitelné energetiky.

16.04.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...