1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

PointPark Properties má nového šéfa investic, má řídit expanzi

pointpark properties buildingPraha - Průmyslový developer PointPark Properties (P3) má nového šéfa investic. Logan Smith, který přišel od konkurenční společnosti Prologis, bude na nové pozici řídit plánovanou expanzi firmy. V tiskové zprávě o tom informoval developer.

Smith působí v oblasti logistiky a nemovitostí v Evropě a Severní Americe už 16 let. V roce 2008 opětovně nastoupil do amsterdamské pobočky společnosti Prologis do oddělení Asset Management and Acquisitions. Po sloučení firem Prologis a AMB v roce 2011 byl jmenován do čela týmu European Transactions, kde byl odpovědný za akvizice a divestice v přibližné hodnotě dvou miliard eur. Získal titul MBA na Harvard University a vystudoval ekonomii na Cornell University.

Mezinárodní developerská společnost byla ještě jako Pinnacle založena v roce 2001 s centrálou v Praze a začala nakupovat pozemky ve střední a východní Evropě. V roce 2008 firmu od Merrill Lynch získala společnost Arcapita. O rok později změnila název na PointPark Properties. Loni na podzim developer oznámil, že ho koupily investiční společnost TPG a její partner Ivanhoé Cambridge. Ty následně informovaly o plánované velké expanzi na evropském trhu.

PointPark Properties v ČR spravuje dva průmyslové parky s celkovou zastavěnou plochou kolem 240.000 metrů čtverečních. Kromě ČR působí v Bulharsku, Francii, Německu, Itálii, Lucembursku, Nizozemsku, Polsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Velké Británii a v Perském zálivu. Jeho aktiva tvoří 54 logistických nemovitostí s celkovou plochou přes 1,5 milionu metrů čtverečních a pozemky, které umožňují další rozvoj a výstavbu více než 662.000 metrů čtverečních skladových prostor po celé Evropě.

11.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...