1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

PORR podepisuje dosud největší kontrakt na výstavbu železnice v Polsku

PORR logoVídeň/Varšava - Společnost PORR byla pověřena komplexní modernizací jednoho úseku důležité železniční tratě č. 131.

Za přítomnosti zástupců z hospodářství i politiky byla se společností PKP PLK S.A. podepsána v Lodži smlouva na výstavbu. S finančním objemem zakázky ve výši okolo 290 mil. eur (1 238 mil. PLN) se jedná o největší zakázku v oblasti výstavby železnic, kterou společnost PORR v Polsku dosud získala. Společnost PORR pracuje ve sdružení s polským partnerem Trakcja System, který zajišťuje montáž trakčního vedení.

„Ve 20. století vybudovaná železniční trať č. 131 má velký význam nejen pro osobní, ale především pro nákladní dopravu. Spojuje důležitou průmyslovou oblast Horní Slezsko s přístavy Gdaňsk a Gdyně u Baltského moře. Jsme hrdí na to, že jsme získali zakázku na tento ‚Design & Build‘ projekt, a že budeme moci realizovat naši dosud největší zakázku v oblasti železničních staveb v Polsku“, uvedl Karl-Heinz Strauss, generální ředitel společnosti PORR.

Na téměř 71 km dlouhém úseku mezi obcemi Kalina a Rusiec Lodžski bude renovováno celkem 135 km kolejí a 148 výhybek, kompletní řídicí systém a zabezpečovací technika, trakční vedení a rovněž bude modernizováno 17 železničních přejezdů. Všechny zastávky budou vybaveny novými nástupišti, uzpůsobenými pro užívání osobami se sníženou schopností pohybu a orientace. Práce na traťovém úseku (Úsek C) zahrnují rovněž obnovu, resp. rekonstrukci 71 inženýrských staveb, mezi nimi i větší železniční mosty, jako např. skoro 100 m dlouhý úsek nad řekou Wartou.

Projektové práce na modernizaci budou zahájeny ihned po podpisu smlouvy, během 90 dnů musí být zpracovány plány a nejpozději do 13 měsíců je třeba získat všechna potřebná stavební povolení. Po důkladné analýze a optimalizaci stavebních postupů předpokládá PORR, že na dokončení díla a všech smluvních závazků bude potřebovat 44 měsíců, dílo by tedy mělo být dokončeno v květnu 2023.

Od zahájení činnosti společnosti PORR v polském stavebnictví v roce 2011 je tento projekt již 35. zakázkou, realizovanou pro společnost PKP PLK S.A.

20.11.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...