1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Praha 5 letos investuje 10 milionů do oprav chodníků a schodišť

square workersPraha - Praha 5 investuje letos do opravy chodníků 10 milionů korun. Rovněž nechá opravit vybraná schodiště nebo cesty v parcích.

Mezi zrekonstruovanými místy bude třeba chodník v Kartouzské a na Křiženeckého náměstí nebo schodiště v parku Santoška. ČTK to sdělil mluvčí Prahy 5 Luděk Sefzig.

Peníze poskytne radnice prostřednictvím magistrátu Technické správě komunikací (TSK). "Drtivá většina komunikací a chodníků na území městské části je ve vlastnictví hlavního města, které by se o tyto povrchy mělo řádně starat. Vzhledem k tomu, že se snažíme o zkvalitnění ulic, jsme nuceni financovat tyto opravy z vlastních prostředků," sdělil radní Jiří Vejmelka (bezp.).

Největší proměna čeká Kartouzskou ulici na Smíchově. Opraven bude prostor před místní poliklinikou, kde se změní tvar zatáčky před vstupem. Prostor mezi přechodem od obchodního centra Nový Smíchov a zařízením Medifin bude z klasické pražské mozaiky, uprostřed bude zasazen strom a přibudou lavičky.

Mezi dalšími ulicemi, kde se bude opravovat, jsou Vodní, Malátova, Kosořská a Chýnická nebo Kříženeckého náměstí. Schodiště bude zrekonstruováno na křižovatce ulic K Vodojemu a Na Pláni a v parku Santoška.

Pokud obyvatelé Prahy 5 objeví poničený chodník, mohou na něj upozornit radnici na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

10.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...