1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Průmyslová zóna v Ostravě přivítala Zásilkovnu

HSF system logoOstrava – Průmyslová zóna Industrial area NP v Ostravě se rozrostla o přepravní společnost Zásilkovna. Její nové ostravské depo se rozkládá na ploše 4 100 m2. Generálním dodavatelem stavby byla společnost HSF System.

Ostravský průmyslový areál Industrial area NP, který je příkladem úspěšné revitalizace brownfieldové plochy, získal dalšího nájemce – českou společnost Zásilkovna. „Důležitou roli hrála strategická a atraktivní poloha našeho průmyslového areálu a výborné napojení na páteřní komunikace,“ říká Jan Hasík, jednatel společnosti Industrial area NP.

Společnost Zásilkovna zde využívá na ploše 4 100 m2 nové depo, které slouží jako přepravní uzel pro distribuci zásilek nejen pro celý Moravskoslezský kraj, ale i pro Polsko a další státy. Ostravské depo sloužící pro podání a výdej zásilek je jedno ze 14 dep, které společnost Zásilkovna v tuzemsku provozuje.

„Budováním nových dep a jejich modernizací reagujeme na náš dlouhodobě výrazný růst v desítkách procent ročně a ambiciózní cíle pro nejbližší roky. Ostrava je pro nás jedna z klíčových a strategických lokalit a nové moderní depo nám výrazně pomůže pružně reagovat na svoz zásilek. V letošním roce plánujeme v České republice otevřít čtyři nová depa, celkově jich na konci roku budeme mít již 18,“ komentuje Jan Čižmar, COO Zásilkovny.

„Nový objekt jsme nejdříve stavěli spekulativně bez konkrétního nájemníka, ale v průběhu realizace jsme prostory přizpůsobovali přepravní společnosti tak, abychom nabídli prostor v nejvyšší kvalitě a připravený na míru podle jejich konkrétních požadavků,“ říká Tomáš Hess, obchodní ředitel společnosti HSF System, která výstavu logistického centra realizovala jako generální dodavatel.

Průmyslová zóna Industrial NP v Ostravě-Porubě má celkovou rozlohu 30 000 m2. V současné době využívají nájemci výrobní a skladovací prostory na rozloze přibližně 16 000 m2. Mezi nájemce patří také logistická společnost TNT Express Worldwide.

09.04.2021

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...