1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skanska ve Strašnicích postaví 139 bytů, další plánuje i jinde

Skanska logoPraha - Developerská část skupiny Skanska, společnost Skanska Reality, postaví v pražských Strašnicích 139 bytů. Desítky jich plánuje i na dalších čtyřech místech Prahy.

Strašnické bydlení plánuje developer představit na blížícím se veletrhu For Babitat 2015, informoval mluvčí společnosti Ondřej Svatoň. Výši investice společnost dlouhodobě nezveřejňuje.

Projekt Terasy Strašnice vyroste v ulici U Hranic v Praze 10 v blízkosti stávající vilové zástavby. Skanska ho v roce 2013 koupila od společnosti Orco Property Group. Zájemcům o nový domov bude k dispozici 139 bytů ve velikostech od 1+kk po 5+kk, podlahová plocha se pohybuje v rozmezí 32 až 120 metrů čtverečních. V domě bude také 252 metrů čtverečních nebytových prostor.

Dalších 121 nových bytů s dispozicemi 1+kk až 4+kk chce Skanska letos začít prodávat v bytovém domě Rarach z projektu U cukrovaru v Praze - Modřanech, který je pojmenován podle šuměnek vyráběných Modřanským cukrovarem. Součástí domu bude i kolárna a místnost pro mytí kol, které mohou při nepříznivém počasí využívat rodiče s kočárky a majitelé psů. V rámci této etapy plánuje Skanska vytvořit park s odpočinkovými zónami.

Poslední osmou etapou ukončí Skanska projekt Jahodnice, počítá v ní s vybudováním čtyřpodlažního domu se 111 byty. Zahájit jejich prodej chce společnost ještě v první polovině letošního roku.

V rámci šesté etapy projektu Botanica u ulice Pekařská v Praze 5 vznikne v domě K 99 bytů o velikostech od 1+kk po 5+kk. Dům bude v nízkoenergetickém standardu Komfort Eko, pro ohřev teplé užitkové vody budou složit solární panely na střeše. Jako součást domu Skanska chystá systém pro hospodaření se šedou vodou, díky kterému by měla být pro splachování toalet využita voda z koupelen a kuchyní.

Developer chystá také rekonstrukci památkově chráněného Hendlova dvora z 16. století na pražské Hanspaulce, kde chce vybudovat 29 luxusních bytů.

Skanska je aktivní také v akvizici nových pozemků a projektů. Například letos v únoru oznámila, že od společností Karlín Group a Ungelt Partners koupila rezidenční projekt River Gardens Východ v Karlíně, kde má vyrůst 533 bytů. První etapu chce uvést na trh na přelomu 2015 a 2016.

Trh s novými byty v Praze v poslední době výrazně ožívá. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality lidé loni v Praze koupili 5950 nových bytů, což je meziročně o 18,6 procenta více. Tohoto trendu se snaží využít všichni hráči na trhu, kteří postupně představují i takové projekty, které dříve kvůli krizi odložili.

Skanska Reality patří mezi pět největších developerů na pražském trhu. Loni prodala celkem 402 nových bytů, což bylo meziročně o 28 procent více. Aktuálně má developer v nabídce 306 nových bytů v šesti pražských projektech. Letos společnost chce mít v nabídce zhruba 800 bytů v osmi projektech. Za osmnáct let na trhu postavila na 7000 nových bytů. Společnost patří do skupiny Skanska.

18.03.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...