1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost HSF System postavila v Kopřivnici nové výrobní a skladovací prostory pro Röchling Automotive

vyrobna halaOstrava – Česká stavební společnost HSF System z Ostravy postavila za 124 milionů korun přibližně 6 000 m2 nových výrobních a skladovacích prostor

pro předního výrobce plastových komponentů pro automobilový průmysl společnost Röchling Automotive z Kopřivnice na Novojičínsku.

Samotná výstavba výrobní haly pro lisování plastů o výměře 2 000 m2 a skladovací haly o výměře 4 000 m2 trvala od května 2015 do března 2016. „S kopřivnickou společností spolupracujeme dlouhodobě. Tato zakázka byla již třetím projektem. Z toho jsme byli dvakrát generálním dodavatelem stavby,“ říká ředitel společnosti HSF System Jan Hasík.

Dodavatel stavby řešil u této zakázky specifický požadavek na nadstandardní řešení železobetonové podlahové desky a její rovinnost. Ta se totiž vymyká běžným standardům u takových typů objektů.

S tím souviselo i její založení. Stavaři museli vytěžit stávající podloží do hloubky 3,5 m a nahradit makadamem. Samotná deska byla 400 mm tlustá a obsahovala cca 223 tun ocelové výztuže.

Nosný systém obou hal tvoří prefabrikovaný železobetonový skelet, fasáda je skládaná – provětrávaná. Jednotlivé předpjaté prefa vazníky mají rozpětí 32 metrů. Součástí výrobní haly je jeřábová dráha.

Společnost HSF Systém patří mezi přední české firmy, které provádí generální dodávky staveb.  Sídlo společnosti je v průmyslové zóně v Ostravě-Kunčičkách. V České republice a na Slovensku zaměstnává přes 100 lidí a loni dosáhla tržeb 1,7 miliardy Kč. Stavební projekty realizuje po celé Evropě.

01.06.2016

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...