1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost Orco výrazně zvýšila kapitál, získala 59 milionů eur

orco group logoLucemburk/Praha - Česko-lucemburská developerská společnost Orco Property Group vydala v pondělí 200 milionů akcií, a zvýšila tím svůj akciový kapitál na téměř trojnásobek.

Nové akcie prodala dvěma českým investorům za celkem 59,2 milionu eur (1,63 miliardy Kč). Firma také podle agentury Reuters sdělila, že Tomáš Salajka odchází z funkce jejího generálního ředitele.

Společnost Aspley Ventures Limited spojená s podnikatelem Pavlem Špankem upsala sto milionů nových akcií Orka. Dalších sto milionů akcií koupí společnost Fetumar Development Limited spojená s Janem Gernerem.

Akciový kapitál firmy se vydáním akcií zvyšuje z 11,45 milionu eur na 31,45 milionu eur. Cena nové akcie vychází na zhruba 0,30 eura. Celkový počet akcií Orka po zvýšení kapitálu stoupne na 314,5 milionu z dosavadních 114,5 milionu.

Firma uvedla, že se bude snažit o uvedení nových akcií na burzy v Paříži a Varšavě. Podnik v září stáhl své akcie z pražské burzy, už v roce 2011 se s nimi přestalo obchodovat v Budapešti.

Orco hospodařilo v letošním prvním pololetí s čistou ztrátou 63 milionů eur po zisku sedmi milionů eur před rokem. Tržby společnosti se propadly o více než polovinu na 16,8 milionu eur.

Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty firmy zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech. Největším akcionářem Orka se letos stal podnikatel Radovan Vítek, který až do nynějšího zvýšení kapitálu v podniku vlastnil přes 30 procent akcií a fakticky jej ovládal.

12.11.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...