1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost PSP Engineering loni zvýšila tržby na 746 mil. Kč

PSP Engineering logoPřerov - Společnost PSP Engineering Přerov, která je významným tuzemským dodavatelem investičních celků na výrobu stavebních hmot a úpravu nerostných surovin,

loni zvýšila tržby o deset procent z 681 milionů korun v roce 2012 na 746 milionů korun. Zisk PSP Engineering ale klesl z 4,8 milionu korun v roce 2012 na 3,7 milionu korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy PSP Engineering.

Zhruba pětinu tržeb firma PSP Engineering v loňském roce získala díky projektům na výstavbu drticích a třídicích linek či mlecích systémů. Firma měla zakázky například v Rusku a Turecku.

"Roční podíl obratu v oblasti vápenek vzrostl na 32 procent," uvedl ve výroční zprávě předseda představenstva Mykola Narevych. PSP Engineering loni zajišťovala dodávku linky na výrobu vápna do centrálního regionu Ruské federace a podílela se na modernizaci tuzemských vápenek.

Dodávky pro cementárny tvořily necelou čtvrtinu tržeb PSP Engineering. Firma v roce 2013 dodala zařízení pro cementárnu ve Vietnamu a dokončila několik menších projektů v Česku.

Bezmála 40 procent tržeb loni společnost PSP Engineering získala z aktivit v Rusku, kde spolupracovala s investory vybavenými soukromými finančními zdroji, takže nemusela tolik spoléhat na financování bankami.

PSP Engineering, která převzala část aktivit bývalých Přerovských strojíren, se orientuje na konstrukce a technologie pro cementárny, vápenky, drtírny a třídírny lomového kamene, štěrku a písku a na úpravny uhlí a rud. Jediným akcionářem firmy, která loni v průměru zaměstnávala 148 lidí, je prostřednictvím firmy PSP Real Estate německá společnost Alite.

31.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...