1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stavba nové části silnice I/19 ve Žďáru n. S. bude stát 49 mil.Kč

road construction 2Jihlava - Stavba nové části silnice I/19 ze Žďáru nad Sázavou do Mělkovic bude stát 49 milionů korun bez DPH. Zakázku na vybudování 882 metrů komunikace dostala firma Skanska.

ČTK to řekla ředitelka jihlavského Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Marie Tesařová. Žďár se tak letos dočká první části obchvatu, propojí silnici na Nové Město na Moravě s výpadovkou na Brno. Na dlouho plánované stavbě se kromě ŘSD bude podílet i město.

Město se postará o přestavbu místní komunikace ležící v trase budoucího obchvatu mezi ulicemi Brněnská a Jamská. ŘSD postaví chybějící část trasy ke vsi Mělkovice, která na tuto komunikaci naváže. Obchvat by měl být zprůjezdněn ještě letos.

Podle mluvčí žďárské radnice Nikoly Adlerové už Skanska převzala staveniště. Město má připraven projekt na zvýšení únosnosti dalších 618 metrů silnice směřující od sjezdu k regulační stanici plynu ke kruhové křižovatce v Brněnské ulici. Chystá vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele. "S předpokladem, že práce budou koordinovány s úsekem zajišťovaným ŘSD a provedeny do konce roku 2015," uvedla Adlerová.

V letošním rozpočtu má Žďár na tuto investici deset milionů Kč. Po dokončení stavebních prací na obchvatu město předá svou zpevněnou komunikaci do majetku ŘSD, od státu zase dostane část silnice první třídy procházející blízko městského centra směrem na Nové Město na Moravě.

Obchvatu se letos na Vysočině dočká i vesnice Příseka, jíž vede krajská silnice II/405 mezi Jihlavou a Třebíčí. Stavební práce za 148 milionů Kč, dotované unií, začaly minulý rok. Přes tři kilometry dlouhý úsek nové silnice má být hotov do podzimu.

10.03.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...