1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stavbaři zbourají dva mosty ve Školní ulici v Příbrami a vybudují nové

bridge1Příbram - Stavbaři zbourají dva mosty ve Školní ulici v Příbrami a vybudují místo nich nové. Ulice bude kvůli tomu téměř půl roku neprůjezdná. Práce mají začít 13. března a potrvají do konce srpna, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Eva Švehlová.

 

Školní ulice je v majetku kraje a spravují ji krajští cestáři. Na špatný stav mostů se přišlo zhruba před rokem po mimořádné prohlídce. Pod mosty vedou podchody pro pěší, jeden musel být kvůli bezpečnosti uzavřen.

Stavební akce bude rozvržena do dvou etap. Dělníci se nejdříve zaměří na most, který je blíž ke stanici Hasičského záchranného sboru. K základní škole, školní jídelně a mateřským školám se bude jezdit od kruhového objezdu na Zdaboři. Ve druhé etapě při demolici a stavbě druhého mostu by se mělo jezdit ve směru od hasičské stanice.

Omezení se dotkne i autobusové dopravy, během uzavírky nebudou obsluhovány zastávky Příbram, Školní a Příbram, Školní, Kruhový objezd. Náhradní zastávkou bude zastávka u kruhového objezdu v Žežické ulici. Objízdná trasa povede ulicemi Žežická, Karla Kryla a Seifertova.

Chodci budou muset využívat delší cestu ulicemi Čechovská a Sportovní, případně využít cestu pod základní školou. Do základní školy bude po celou dobu rekonstrukce zachován vstup hlavním vchodem a bude otevřen i vstup ve směru od Brodské ulice.

02.03.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...