1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stavební firma Firesta-Fišer z Brna loni zvýšila zisk pětinásobně

blue-growth-chartBrno - Brněnské stavební firmě FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby, a.s. za hospodářský rok končící loni v březnu mírně klesly tržby za prodej vlastních výrobků a služeb na téměř 1,9 miliardy korun.

Naopak zisk společnosti vzrostl pětinásobně na 17,6 milionu. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti založené ve Sbírce listin.

Firesta patří k největším českým firmám zabývajícím se stavbami mostů. Celkem 68 procent zakázek společnosti v uplynulém hospodářském roce tvořily zakázky pro státní sektor a města a obce, zejména pro Ředitelství silnic a dálnic nebo Správu železniční dopravní cesty. Firma například stavěla železniční most přes Bečvu v Přerově. Asi třetina zakázek Firesty byla pro soukromý sektor.

Firesta se dělí na několik divizí. Kromě stavby mostů se zaměřuje například na opravy železničního svršku nebo vyrábí a montuje portály pro velkoplošné ocelové značky na silnicích.

Většinu loňských tržeb společnost realizovala v tuzemsku. Loni ale získala zakázku na stavbu silnice na jihu Polska. Za zhruba tříkilometrový úsek státní silnice poblíž hranic se Slovenskem dostane v přepočtu přes 330 milionů Kč. Cílem Firesty je podle výroční zprávy do budoucna posilovat pozici nejen v ČR, ale i na Slovensku a Polsku. Firesta-Fišer zaměstnává 378 lidí.


Hospodaření společnosti

Rok Zisk v mil. Kč Tržby v mld. Kč
2011-12 3,5 1,907
2012-13 17,6 1,887


Zdroj: Výroční zpráva

28.07.2014  ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...