1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Strabag bude stavět část rychlostní silnice na Slovensku

strabag logo2Vídeň/Bratislava - Konsorcium v čele s rakouskou stavební firmou Strabag získalo zakázku na vybudování úseku rychlostní silnice na středním Slovensku. Rakouská firma to oznámila na svém webu.

Hodnota zakázky na vybudování 10,4 kilometru dlouhého úseku mezi obcemi Pstruša a Kriváň činí 178 milionů eur (4,8 miliardy kč). Rakouské společnosti připadne 40 procent této částky.

"Po letech opatrnosti ve veřejných výdajích se slovenský sektor stavebnictví začíná zvedat. Ve fázi vypsání je několik velkých kontraktů, o které se ucházíme," sdělil na webu firmy předseda představenstva Thomas Birtel.

Slovenská Národná dialničná spoločnosť na svém webu uvedla, že kromě Strabagu se budou na stavbě úseku rychlostní silnice podílet společnosti Doprastav a VÁHOSTAV. S dokončením výstavby se počítá za dva roky.

Strabag, který působí také v České republice, tvrdí, že je největší stavební společností ve střední a východní Evropě. Společnost má zhruba 74.000 zaměstnanců. Za prvních šest měsíců svého finančního roku snížila čistou ztrátu o 33 procent na 105,5 milionů eur. Za celý letošní finanční rok chce dosáhnout objemu produkce, který bude zhruba stejný jako loni.

19.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...