1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Tramvajový tunel v Brně-Žabovřeskách se zasypává, stavbaři položí koleje

Tram railsBrno - Hrubá stavba tramvajového tunelu v Brně-Žabovřeskách je dokončená a jeho odkrytou část nyní stavbaři zasypávají zeminou. Podle ředitele stavební firmy Eurovia Ludvíka Šumbery je potřeba nasypat asi dvoumetrovou vrstvu.

Novinářům také řekl, že začala betonáž základů silniční galerie, která povede vedle tunelu a na kterou se rozšíří silnice ze dvou pruhů na čtyři.

"V tunelu připravujeme stavbu pevné jízdní dráhy pro tramvaj a budeme pokračovat s prací na celém tramvajovém tělese i mimo tunel, aby zhruba za necelý rok tramvaj mohla jezdit," dodal Šumbera. Stavělo se po celou zimní sezonu, aby bylo omezení dopravy co nejmenší. Podle ředitele brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic Davida Fialy mělo mít předpokládané omezení dopravy mnohem větší rozsah, než nyní má.

Vybudování tramvajového tunelu je součástí stavby brněnské velkého městského okruhu. Přesunutí tramvajové trati do tunelu umožní rozšířit Žabovřeskou ulici na čtyři pruhy, což má umožnit plynulejší dopravu. Denně po ní projede 40.000 aut. Kompletně bude stavba hotová v roce 2024 stejně jako další část městského okruhu v severovýchodní části města v Husovicích a Židenicích.

12.04.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...