1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Bakově n. J. dnes začala rekonstrukce silničního průtahu městem

road construction 3Bakov nad Jizerou - V Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku začala rekonstrukce silničního průtahu městem. Investici ve výši přibližně 20 milionů korun společně zaplatí město a Středočeský kraj, část nákladů pokryje dotace z evropských fondů.

ČTK to řekla starostka Bakova nad Jizerou Jana Štěpánová (ODS). Opravy by měly skončit nejpozději letos v říjnu.

Od pondelka(3.3) až do 15. července bude uzavřena Husova ulice a poté se uzavírka přesune do Boleslavské ulice od železniční zastávky směrem na náměstí. "Tam by to mělo být do září, maximálně do konce října," řekla Štěpánová. V rámci rekonstrukce se opraví povrch silnice, chodníky, zeleň a veřejné osvětlení. Vznikne i nový vodovodní řad a vymění se některé přípojky na plyn.

Podle starostky kraj získal na opravu silnice dotaci, město bude opravy financovat z vlastního rozpočtu. "Je to sdružená investice Středočeského kraje a města Bakov nad Jizerou. Kraj nese náklady na úplnou rekonstrukci komunikace, město zaplatí chodníky, veřejné osvětlení a zeleň," řekla.

Obyvatele města čekají po dobu oprav větší objížďky. "Maličko se toho bojíme, dávali jsme všem domácnostem letáky s informacemi o uzavírce a kontakty na stavbyvedoucího i na nás, kdyby někdo něco potřeboval," dodala Štěpánová.

Rekonstrukce silničního průtahu městem čeká i Kralupy nad Vltavou na Mělnicku. Opravy za 54 milionů korun by měly začít v květnu, rekonstrukce má spočívat hlavně ve vybudování přístupových objezdů na levém břehu Vltavy.

04.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...