1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Chebu dokončují rekonstrukci historické radnice

construction workersCheb - Na počátku prosince by měla skončit hlavní část rekonstrukce historické radnice v Chebu. Bude mít novou recepci a zpřístupnění pro vozíčkáře.

 

Náklady na přestavbu památkově chráněné budovy budou zhruba pět milionů korun, řekl dnes novinářům starosta Chebu Pavel Vanoušek.

Podle tajemníka městského úřadu Václava Sýkory se radnice více přizpůsobí potřebám občanů. "První, co lidé uvidím bude nová recepce, kde budou moci získat informace o tom, kde si co vyřídí. Nová bude plošina pro vozíčkáře nebo pracoviště CzechPointu, které patří mezi nejvíce vyhledávané," uvedl Sýkora.

Bezbariérovost ale zatím nebude úplná. Ačkoli stavební práce už jsou u konce, dodávka výtahu, který by umožnil přístup do vyšších pater budovy, se zpozdila.

Podle Vanouška je právě možnost dostat se do pater historické části radnice největší změnou. "Lidé na vozíčku se tak bez problémů a bez cizí pomoci dostanou hlavně do obřadní síně, kde se odehrávají jak jednání zastupitelstva, tak svatby nebo nejrůznější slavnostní akty města," uvedl Vanoušek. Ve druhém patře radnice navíc mají své kanceláře starosta, místostarostové a tajemník úřadu.

Historická budova skrývá i některé, pro veřejnost nepřístupné zajímavosti, například fresky nebo malby erbů na zdech. Archeologové je sice prozkoumali, ale zatím podle doporučení památkářů zůstanou zakryty.

19.11.2013 ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...