1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Dobříši končí rozsáhlá rekonstrukce hlavního průtahu městem

road 1Dobříš - V Dobříši na Příbramsku končí rozsáhlá rekonstrukce hlavního průtahu městem, práce by měly být hotové do konce května. Po zimní přestávce je potřeba dodělat ještě jednu křižovatku, část chodníků a vysadit zeleň, řekl ČTK starosta Pavel Svoboda (Pro Dobříš).

Rekonstrukce za více než 55 milionů korun začala předloni na podzim a od loňského prosince je Pražská ulice průjezdná v takzvaném režimu předběžného užívání.

Po zimě se dělníci na stavbu ještě vrátili, v posledních dnech pracovali na Tyršově náměstí. "Do konce května by měli dodělat všechny zbývající věci, což je jedna křižovatka, která chyběla, ještě doplnění výsadby zeleně a dodělání některých částí chodníků," uvedl Svoboda

Rekonstrukce, na níž se investičně podílely město a kraj, byla rozdělena do dvou hlavních etap. V první stavbaři opravovali úsek od kostela Nejsvětější Trojice po světelnou křižovatku na Mírovém náměstí a v druhé části od radnice po část Příbramské ulice na křižovatce s Fričovou ulicí. Součástí druhé etapy je i oprava Tyršova náměstí a části ulice Plk. B. Petroviče.

Desítky let stará dlažba v centru města byla nahrazena novým asfaltem. Rekonstrukce měla být hotová do roka. Původní harmonogram počítal s osmi měsíci práce, kvůli problémům s nestabilním podložím a nedostatku stavebního materiálu se však termín dokončení postupně oddaloval. Scházely například žulové obruby. Dodavatel firmě oznámil, že je nemá na skladě a nedokáže je vyrobit v požadovaném termínu. Stavbaři také čekali několik měsíců na dodávku mříží ke stromům.

22.04.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...