1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Jihlavě otevřeli tunel na silnici 38, ŘSD to stihlo o den dřív

tunel 1Jihlava - Silničáři otevřeli dnes v Jihlavě v 19:00 tunel na hlavním silničním tahu 38. Zavřený byl kvůli pracím, které navázaly na jarní rekonstrukci jeho technologií. Silničáři původně avizovali, že zavřený bude do nedělního večera, nakonec ho otevřeli s předstihem.

Vyplývá to z informací městské firmy Služby města Jihlavy, které ČTK potvrdil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

"Jihlavský tunel byl s předstihem otevřený pro motoristy již dnes v 19:00," uvedl v SMS mluvčí městské firmy Služby města Jihlavy Martin Málek. Auta tak nemohla projet tunelem od dnešních 07:30 do 19:00. Objízdná trasa vedla přes město.

Tunelem vede hlavní silnice, po níž auta projíždějí okolo krajského města ve směru od Znojma a Pelhřimova na Havlíčkův Brod. Silnice zároveň slouží jako přivaděč k dálnici D1 v Pávově. Po tomto přivaděči, který je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy za 24 hodin projede v průměru 27.500 vozidel.

Tunel měří 310 metrů. Kvůli opravám stavební a technologické části byl letos zavřený od 19. dubna přibližně na dva měsíce. ŘSD tehdy uvedlo, že opravy tunelu stály 53,7 milionu korun bez daně.

Dnes dělali pracovníci revizi technologií, která je důležitá kvůli záruční lhůtě. "Údržba bezpečnostních systémů," uvedl Rýdl.

11.11.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...