1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Kutné Hoře chystají výstavbu kruhového objezdu na Karlově

kruhovy objazdKutná Hora - V Kutné Hoře chystají po několika odkladech výstavbu kruhového objezdu ve čtvrti Karlov, která by vyřešila složitou dopravní situaci v této části města. Na investici zhruba 14 milionů korun se podílejí kraj i město.

Zahájení stavby oddálilo zatčení bývalého hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD), po němž kraj zastavil řadu projektů a podrobil je kontrole. S výstavbou budou spojena četná dopravní omezení, zjistila ČTK o zástupců města a dopravní policie.

Úprav se dočká nynější frekventovaná křižovatka Čáslavské a Hrnčířské ulice, kterou prochází jednak hlavní tah na Zruč nad Sázavou a dálnici D1 a jednak rychlá spojka na Církvici a Čáslav, kterou lidé z Kutné Hory hodně využívají. Ve špičce je tato křižovatka obtížně průjezdná, vytvářejí se kolony a hrozí nebezpečí nehod.

Podle vedoucího kutnohorského dopravního inspektorátu Patrika Krause bude doprava v této lokalitě omezena od 10. března. Objízdné trasy povedou přes Církvici, Skalku a Neškaredice. "Bude to v letošním roce největší dopravní akce," uvedl policista. Podle místostarosty Jiřího France (Šance pro Kutnou Horu) by práce měly být hotovy do konce června.

Přípravu stavby také zkomplikovala situace s pozemky. "Vázlo to na odkupu pozemků od spekulativního investora, který tam skoupil pozemky a nechtěl nám je prodat, nebo chtěl 2000 korun za metr," uvedl Franc. Projektantům se ale nakonec podařilo objezd navrhnout tak, aby stavba vedla jen přes městské pozemky.

Objezd kvůli těmto úpravám získal tvar oválu. Dopravní policie se na novou trasu zpočátku dívala s despektem a vymínila si praktickou zkoušku, která měla ověřit, zda budou rozměry kruhové křižovatky vyhovovat i pro těžkou nákladní dopravu.

Většinu prostředků na stavbu zajistil kraj z regionálního operačního programu, město přispělo 1,6 milionu na chodníky a osvětlení.

24.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...