1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Valašské Klobouky začnou druhou etapu obnovy sídliště v Luční ulici

Building in progressValašské Klobouky - Valašské Klobouky na Zlínsku začnou po velikonočních svátcích druhou etapu obnovy sídliště v Luční ulici. Pracovat se bude v lokalitě při příjezdu do zastavěné části sídliště, konkrétně v místě křižovatky ke sběrnému dvoru, podél spodních bytových domů a ve dvou vnitroblocích v horní řadě zástavby.

ČTK to sdělila mluvčí radnice Lenka Zvonková.

"Největší změnou bude posun místní komunikace, čímž vznikne prostor pro nová parkoviště a umožní se plnohodnotný obousměrný průjezd. Počítá se také s opravou a doplněním chodníků, rozšířením stezky pro pěší a cyklisty, obnovou mobiliáře i stanovišť tříděného odpadu a také s vybudováním nové pumptrackové dráhy. Finální podobu pak dotvoří sadové úpravy veřejných prostranství," uvedla mluvčí.

Město získalo státní dotaci šest milionů korun. "Celkové náklady přitom dosáhnou částky 18,4 milionu korun," uvedl starosta Josef Bělaška (Klobučané společně). Půjde o jednu z největších letošních investic města.

Kvůli stavebním pracím bude na sídlišti dopravní omezení, je nutno počítat se se zúžením komunikace a snížením rychlosti. "Průjezdnost v obou směrech by měla být vždy zachována. Pro bezpečný pohyb chodců bude sloužit chodník na spodní straně sídliště," uvedl vedoucí městského odboru investic a strategického rozvoje Radek Bařinka.

12.04.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...