1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Vánoční dárek pro řidiče: nový úsek dálnice D3 byl zprovozněn

EUROVIA logoPři slavnostním přestřižení pásky 11. prosince došlo ke zprovoznění nového úseku dálnice D3 v úseku Ševětín – Borek.

Trasa nového 11 km dlouhého úseku vznikla přestavbou stávající I/3 do dálničních parametrů. Na úseku bylo vybudováno pět mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a 1800 protihlukových stěn. U sjezdu na Hlubokou nad Vltavou pak vznikla nová okružní křižovatky. Součástí nového úseku je také ekodukt, který poskytuje bezpečnou migraci zvířat a je tak preventivním opatřením před vběhnutím zvěře do vozovky. Konstrukce je typická tím, že má na svém vnějším povrchu vegetaci.

Původní plán dokončení byl jaro 2020, díky spolupráci všech dotčených stran se úsek podařilo dokončit dříve, a to i přes komplikace s chybějícím pozemkem. V okolí stavby budou na jaře pokračovat ještě dokončovací práce, které ale již nebudou mít vliv na provoz.

Stavební skupina EUROVIA se podílela na výstavbě i dalších úseků dálnice D3, konkrétně na části Mezno – Chotoviny, Tábor – Veselí nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí – Bošilec, Ševětín – Borek, Borek – Úsilné.

10.01.2020

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...