1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ve Žďáru n. S. byla otevřena nová silnice s mostem přes Sázavu

dialnicny mostŽďár nad Sázavou - Ve Žďáru nad Sázavou motoristům začíná sloužit nová silnice s mostem přes řeku Sázavu. Dovede je z hlavního tahu v Dolní ulici do rozrůstajícího se sídliště Klafar, čímž odlehčí přetíženou křižovatku pod náměstím.

Komunikaci se podařilo zprovoznit s předstihem, řekl ČTK místostarosta Ladislav Bárta (TOP 09). Dokončovací práce u stavby za 85 milionů korun budou provedeny zjara.

Řeka Sázava rozděluje Žďár na dvě části, na nový most čekalo město mnoho let. Stavba začala letos v březnu, celou ji platí radnice. "Myslím, že z pohledu budoucnosti je to velice významná investice," řekl Bárta. Sídliště Klafar se bude ještě rozrůstat. Právě dokončená silnice měřící tři čtvrtě kilometru by se také výhledově měla stát součástí malého městského dopravního okruhu, po němž by auta jezdila až k výpadovce na Havlíčkův Brod.

Silnici se 115 metrů dlouhým třípolovým mostem postavila firma Strabag. Nově vybudovala i část cyklostezky, která v těchto místech vede po říčním břehu. Radnice zároveň zaplatila úpravy v navazujících Wonkově a Jungmannově ulici, týkaly se chodníků, kanalizace a veřejného osvětlení. Na křižovatce těchto dvou ulic s Dolní ulicí přibyla světelná signalizace. "Během víkendu už tato světelná křižovatka blikala oranžově, aby si lidé začali zvykat, že bude v brzké době spuštěna," podotkl Bárta.

Rychlý průběh výstavby podle něj neprospěje jen řidičům, ale i lidem z okolních bytových domů, jimž stavbaři kupříkladu blokovali část parkovacích míst.

04.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...