1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Velemyšleves se dočká obchvatu, ŘSD zahájilo stavbu

road construction 2Velemyšleves - Obec Velemyšleves, kterou denně projedou desítky nákladních a osobních aut ve směru z Mostu na Plzeň, se dočká obchvatu. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo nyní jeho stavbu.

Obchvat bude dlouhý 2,6 kilometru a vyjde na 558 milionů korun včetně DPH. ČTK o tom informovala mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Součástí obchvatu je i přes půl kilometru dlouhý most, který překlene hluboké údolí řeky Chomutovky. Zatím musejí automobily klesat serpentinami do údolí a stejným stylem z něj vystoupat. Kvůli množství přetížených nákladních aut se často objevují na komunikaci vyjeté koleje, které znepříjemňují cestu řidičům. V zatáčkách také v zimě nejednou uvízly nákladní vozy.

V obou směrech obchvatu budou podle plánu ŘSD stoupací pruhy dlouhé 380 a 630 metrů. Stavbu plánuje investor dokončit během 19 měsíců. Obchvat by měl ulehčit obci, zvýšit bezpečnost a zajistit plynulost provozu na silnici I/27. Zhotovitelem stavby je Sdružení Velemyšleves, vedoucím sdružení je společnost Silnice Group.

Silnice I/27 patří vedle rychlostní silnice R7, kterou protíná, dálnice D8 a silnice I/13 k páteřním komunikacím kraje. Spojuje Most a Žatec, kde vede podél poblíž strategické průmyslové zóny Triangle, a pokračuje v Plzeňském kraji.

25.07.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...