1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce stavebnin Profibaustoffe vybuduje v Brně nové prostory za 140 milionů

PolystyrenBrno - Výrobce stavebních surovin Profibaustoffe CZ postaví ve svém brněnském sídle ve Vídeňské ulici nové prostory za 140 milionů korun. Multifunkční centrum, které vyroste na 1200 čtverečních metrech do začátku příštího roku, bude kromě skladových prostor sloužit také k vývoji a testování speciálních stavebních materiálů a postupů.

Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

Výzkumu nových stavebních materiálů se Profibaustoffe věnuje dlouhodobě. V poslední době se výzkum soustředí mimo jiné na vývoj unikátních stavebních hmot, mezi které lze zařadit také materiály pro 3D tisk velkoprostorových stavebních prvků. "Právě tuto oblast naše společnost vnímá jako velkou výzvu světového stavebnictví. Spolupracujeme na vývoji a výzkumu i s místními institucemi, jako je například Vysoké učení technické v Brně," uvedl ředitel firmy Luděk Drobek.

Kromě výzkumu a vývoje znamená nová výstavba také rozšíření skladových prostor na trojnásobek. "S ohledem na vývoj domácí i světové ekonomiky obecně očekáváme ve stavebnictví letos mírný útlum, který ale bude vystřídán obnovením poptávky v budoucích letech. Chceme být připraveni," dodal Drobek.

Firma dodává především na český trh ročně bezmála 100.000 tun suchých stavebních směsí, jde zejména o vnitřní a vnější omítky, zateplovací systémy, lité sádrové a cementové potěry, produkty pro sanaci vlhkého zdiva, lepidla na obklady a dlažby, spárovací hmoty, podlahové stěrky, hydroizolace a stavební chemii. Loňský rok byl z pohledu obratu firmy dosud nejúspěšnější s meziročním růstem o 30 procent zhruba na 444 milionů korun. Firma v současnosti zaměstnává 50 lidí.

10.03.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...