1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce Ytongu byl loni opět v zisku, tržby činily 678 mil. Kč

Ytong tehlaBrno - Výrobce stavebního pórobetonu Ytong, firma Xella CZ z Hrušovan u Brna loni od ledna do konce září dosáhla tržeb za prodej vlastních výrobků a služeb ve výši 678 milionů korun.

Výsledky ale nejsou porovnatelné s rokem předchozím, kdy tržby za celý kalendářní rok činily 907 milionů korun. Vyplývá to z účetní závěrky společnosti založené ve Sbírce listin.

Xella CZ je dlouhodobě v zisku. Loni za prvních devět měsíců vydělala 99 milionů korun. Provozní výsledek společnosti byl ještě vyšší, dosáhl 136 milionů.

Xella předloni koupila konkurenční Hebel CZ. Akvizici financovala Xella International. Xella následně rozhodla o sloučení obou společností s tím, že rozhodným dnem je 1. říjen 2013. Ve firmě Hebel byla zastavena výroba a společnost se dál zabývala jen distribucí a prodejem. "Logickým vyústěním této situace je proto trvalé spojení v jeden právní celek," uvedly firmy v projektu fúze založeném ve Sbírce listin. Právní účinky fúze nastanou ke dni zápisu do obchodního rejstříku.

Xella CZ vyrábí v Hrušovanech u Brna, Chlumčanech na Plzeňsku a Horních Počaplech na Mělnicku. Vedle pórobetonu firma vyrábí také vápencopískové tvárnice, sádrovláknité a izolační desky. Patří do mezinárodního koncernu Xella International GmbH, který je jedním z předních podniků na evropském trhu se stavebninami.

30.08.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...