1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Začala oprava mostu na silnici I/45 v Nových Heřminovech na Bruntálsku

construction machineryNové Heřminovy - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo opravu mostu přes řeku Opavu na silnici I/45 v Nových Heřminovech na Bruntálsku.

Řidiči tam musí počítat s dopravním omezením, jezdit se bude kyvadlově jedním pruhem. Oprava za 8,4 milionu korun bez DPH potrvá do listopadu, samotná stavba začne v pondělí. ČTK to sdělil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Pro pěší bude pro přechod přes řeku připravena lávka. Společnost Makos, která vyhrála výběrové řízení na zhotovitele, kromě opravy mostu a přilehlých úseků silnice také zpevní říční koryto.

"Práce proběhnou za částečné uzavírky silnice I/45, do Krnova či Bruntálu zůstane kyvadlově průjezdný jeden jízdní pruh střídavě využívaný podle pokynů semaforů," uvedl Mazal. Pokud by v místě vznikly kolony, mohou plynulejší průjezd vozidel zorganizovat regulovčíci.

"Rekonstrukce je navržena v souladu s diagnostikou zhoršeného stavu mostu, po dokončení prací bude dotčený úsek splňovat všechny technické normy a závazné právní předpisy," uvedl Mazal.

13.05.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...