1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zisk stavební firmy Hochtief stoupl navzdory ztrátám v Evropě

hochtief1Essen - Německá stavební společnost Hochtief v loňském roce zvýšila zisk téměř o polovinu na 252 milionů eur (zhruba sedm miliard Kč), a to zejména díky dobrým výsledkům australské divize Leighton Holdings.

Evropské aktivity Hochtiefu vykázaly ztrátu téměř 85 milionů eur, letos však firma počítá s jejich návratem do černých čísel, napsala agentura DPA.

Společnost dnes rovněž oznámila, že se rozhodla zvýšit dividendu na 1,9 eura na akcii z předchozích 1,5 eura. Cena akcií podniku po těchto zprávách stoupla o pět procent na 71,54 eura, tedy na nejvyšší úroveň za téměř čtyři roky.

Společnost Leighton, ve které Hochtief vlastní 70 procent akcií, již dříve oznámila, že loni zvýšila zisk o třetinu na 676 milionů australských dolarů (13 miliard Kč).

Hochtief působí rovněž v České republice, kde zaměstnává zhruba 1100 lidí. Firma nedávno pracovala například na stavbě prvního nového porevolučního divadla v Plzni, na rekonstrukci památky UNESCO - zámeckého návrší Litomyšl, revitalizaci kláštera Broumov či na výstavbě multifunkčního stadionu v Edenu.

27.02.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...