1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ABB ČR loni zvýšila tržby na rekordních 12,8 miliardy Kč

ABB BuildingPraha - Společnost ABB Česká republika, která podniká v oblasti energetiky a automatizace, loni podle konsolidovaných výsledků zvýšila tržby na rekordních 12,8 miliardy korun, když předloni utržila 12,2 miliardy korun.

Firma opět investovala do svých závodů. Výše přijatých objednávek dosáhla 13 miliard Kč. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

"I v roce 2013 jsme významně investovali do našich závodů a pokračovat budeme i v letošním roce. Kontinuální je také investice do našich center pro výzkum a vývoj a vzdělávání našich zaměstnanců," uvedl generální ředitel ABB Česká republika Hannu Kasi.

Dodal, že největší investice v celkové výši 650 milionů korun je plánována do brněnského závodu. Jde o výstavbu nové výrobní haly pro rozvaděče a rozšiřování výroby transformátorů. Obojí má být dokončeno ve druhé polovině letošního roku.

ABB také investuje 150 milionů korun do výstavby nového závodu ABB pro výrobu systémů chránění, řízení a automatizace rozvoden v Trutnově. To si vyžádá navýšení počtu zaměstnanců zhruba o 100 až 150 lidí. Závod v Trutnově by měl být otevřen na konci roku 2014.

ABB Česká republika patří mezi 20 největších poboček ABB na národní úrovni. Pokud jde o objem činnosti, vytváří zhruba dvě procenta tržeb celé skupiny. Švýcarský koncern ABB v loňském roce zvýšil tržby na rekordních 41,8 miliardy dolarů z předloňských 39,3 miliardy dolarů.

ABB patří k světovým lídrům v oblasti energetiky a automatizace. Koncern má kolem 150.000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3300 lidí.

21.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...