1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ArcelorMittal v Karviné rozšiřuje výrobu trubek

arcelormittal logoKarviná - Výrobce trubek ArcelorMittal Tubular Products Karviná rozšiřuje výrobu. Za 900.000 dolarů (přes 22 milionů Kč) firma upravila a rozšířila halu, v níž se dříve nacházela válcovací linka.

Vyrábět tam bude lakované trubky s roční kapacitou 12.000 tun. ČTK to řekla Barbora Černá Dvořáková, mluvčí společnosti ArcelorMittal Ostrava, jejíž je karvinský podnik dceřinou firmou.

V karvinské továrně se nyní testuje provoz.

Mluvčí řekla, že lakované trubky budou směřovat hlavně na trhy do Nizozemska, Francie, Belgie, Švýcarska a Velké Británie. "Trubky budou mít užití v hasicích systémech, rozvodech vody ve sklenících, rozvodech médií v halách a nákupních střediscích," uvedla mluvčí.

Trubky podle mluvčí splňují vysoké nároky na ekologii, protože se při jejich výrobě budou používat melaminové barvy na vodní bázi. Barva má také lepší vizuální i mechanické vlastnosti, je vhodná pro ohyb a neodprýskává při nárazu, dodala.

ArcelorMittal Ostrava má i s dceřinými společnostmi asi 7500 zaměstnanců. Ročně vyrábí dva miliony tun oceli zejména pro stavebnictví a strojírenství. Své výrobky podnik vyváží do více než 40 zemí. Firma patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal, jejíž předseda představenstva Lakšmí Mittal minulý týden jednal s českými vrcholnými politiky o možnostech financování modernizace ostravské ocelárny.

28.07.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...