1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Brněnský Siemens dodá za několik desítek mil. Kč turbínu do Ruska

SiemensBrno - Brněnský Siemens dodá za několik desítek milionů korun turbínu pro jeden z největších ruských hutních kombinátů, firmu Uralsteel.

 

Nová turbína o výkonu 22MW nahradí dosud pracující turbínu z roku 1976. ČTK to řekla mluvčí brněnského závodu Siemens Lenka Valíčková.

Siemens zvítězil v soutěži i nad původním výrobcem zařízení, ruskou firmou NZL. Siemens dodá turbínu do závodu v hutním kombinátě Uralsteelu ve městě Novotrojick. Podmínkou tendru bylo, že se nezmění základy ani příslušenství turbíny.

"Brněnští konstruktéři navrhli turbínu, která přesně odpovídá velikosti základů a je možné ji bez úprav napojit na současný olejový systém a systém regulace a ochran," uvedl ředitel Siemens, s.r.o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery Vladimír Štěpán.

Strojírenský koncern Siemens dodá také za více než osm miliard korun 20 spalovacích a pět parních turbín do Thajska. Parní turbíny vyrobí v brněnském závodě, spalovací ve Švédsku. Objem prací pro brněnský závod činí stovky milionů korun.

Siemens má v ČR několik závodů. Kromě Brna také v Drásově na Brněnsku, Mohelnici nebo Trutnově. V Brně Siemens vyrábí turbíny různých velikostí podle konkrétních potřeb zákazníků, v závodě pracuje aktuálně asi 750 lidí.

Siemens podle svých internetových stránek zaměstnává po celém světě zhruba 370.000 lidí, v České republice má asi 10.500 zaměstnanců. V tuzemsku patří mezi největší elektrotechnické podniky i největší exportéry.

25.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...