1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Česko-slezské výrobní v roce 2012/2013 klesly tržby o 8,5 pct

cesko slezska vyrobni logoZlaté Hory - Společnosti Česko-slezská výrobní, která je předním tuzemským výrobcem obytných a sanitárních kontejnerů,

ve fiskálním roce 2012/2013 do loňského března klesly tržby meziročně o 8,5 procenta z 586 milionů korun v roce předchozím na 536 milionů korun. Firma vykázala čistý zisk 22,4 milionu korun, který byl meziročně o zhruba 900.000 korun vyšší. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy Česko-slezské výrobní.

Společnost Česko-slezská v účetním roce 2012/2013 snížila produkci z 8000 kontejnerů v roce předchozím na 6131, přičemž drtivou většinu jich exportovala. "Společnosti se podařilo udržet pozitivní bilanci a dosáhli jsme také velmi dobrých ekonomických ukazatelů," stojí ve výroční zprávě.

Loni Česko-slezská výrobní zahájila výrobu několika stovek obytných kontejnerů pro pořadatele zimní olympijských her v Soči. Zakázku v hodnotě zhruba čtyř desítek milionů korun firma získala prostřednictvím rakouské společnosti Containex, která je jejím majoritním akcionářem.

Společnost Containex s organizátory zimních olympijských her v Soči uzavřela kontrakt na dodávku 1500 obytných kontejnerů, přičemž produkci rozdělila mezi tři podniky v Česku a Slovinsku, jejichž je spolumajitelem. Česko-slezská výrobní do Soči poslala 600 obytných kontejnerů, které slouží jako zázemí pro pořadatele olympijských her a sportovce.

Ředitel Česko-slezské výrobní Josef Žáček ČTK řekl, že díky této zakázce, která byla dokončena v závěru loňského roku, nemusela firma na podzim snižovat počet pracovníků. Zatímco v předchozích letech Česko-slezská výrobní s příchodem podzimu každoročně propustila zhruba dvacet pracovníků, tak loni naopak musela 25 lidí přijmout, aby zakázku pro olympiádu dokončila v dohodnutém termínu.

Žáček firmu Česko-slezská výrobní, která zaměstnává zhruba tři stovky lidí, založil se společníky v roce 1993, kdy ve Zlatých Horách zahájil výrobu kontejnerů na komunální odpad. Společnosti se dařilo a o dva roky později odkoupila zadluženou strojírenskou výrobu Geologického průzkumu, ve které Žáček do roku 1989 pracoval. Později Česko-slezská výrobní zahájila spolupráci s rakouskou firmou Containex, která ve zlatohorské společnosti drží nadpoloviční podíl.

22.02.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...