1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Do MTE Kovosvit MAS v Rusku půjde 1,5 miliardy korun

kovosvit-mas logoSezimovo Ústí - Kovosvit MAS a ruská finanční skupina MTE budou do společného podniku v ruském Azově investovat do roku 2016 zhruba 1,5 miliardy korun.

Společný česko-ruský podnik MTE Kovosvit MAS byl založen loni, letos v listopadu v Azově oficiálně začala společná produkce obráběcích strojů značky MAS. ČTK to řekla mluvčí Kovosvitu Iva Ruskovská.

"Stávající výrobní komplex v Azově, který se skládá ze sedmi výrobních hal, vznikl modernizací bývalé továrny Donpressmaš na rozloze 35 hektarů. Produkce byla zahájena letos v srpnu a spočívá v montáži strojů vyrobených v mateřském závodě v Sezimově Ústí. Samotná výroba je pak naplánovaná na druhou polovinu roku 2014," uvedla mluvčí.

V současné době závod zaměstnává 60 lidí, jejich počet se postupně zvýší až na 300. Detašovaná pracoviště má podnik v Moskvě a ve Sterlitamaku. Ve spolupráci s mateřským závodem v ČR produkuje technologická řešení a hotové technologické linky pro ruské zákazníky.

"Vizí společného podniku je, že v roce 2016 bude ročně vyrábět zhruba 300 strojů, jejichž dodávky budou primárně zaměřeny na ruské trhy. Úspěšný rozvoj společného podniku v Azově je zárukou pracovních příležitostí a jistoty rozvoje mateřského Kovosvitu do budoucna," uzavřela Ruskovská.

Kovosvit má sedmdesátiletou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl.

Loni Kovosvit navýšil obrat o 21 procent na 1,52 miliardy korun. V porovnání s rokem 2011 to je nárůst o 261 milionů korun. Za rok vykázala firma zisk přes 200 milionu korun. Meziročně se zvýšil o 136 milionů. Export se na tržbách podílel více než 60 procenty. Společnost v Jihočeském kraji zaměstnává 670 lidí. Novým vlastníkem firmy se od 28. ledna 2013 společnost FPK Group Limited.

06.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...