1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Doosan Plzeň dodá do Polska turbosoustrojí za stamiliony

Doosan Skoda Power logoPlzeň - Plzeňská společnost Doosan Škoda Power získala v Polsku zakázku na dodávku kompletního turbosoustrojí o výkonu 75 megawattů. Turbosoustrojí je jedním z klíčových prvků pro výstavbu nového elektrárenského bloku v Zabrze.

Zakázka v řádu stovek milionů korun je pro Doosan Škoda Power šestým projektem v Polsku za poslední tři roky, informovala ČTK mediální zástupkyně firmy Jana Pečenková.

Doosan Škoda Power podepsala kontrakt s firmou Fortum Power and Heat Polska Sp. z.o.o. Kontrakt zahrnuje dodávku a montáž parní turbíny a generátoru a také dodávku a montáž systému ohříváků pro ohřev topné vody.

Elektrárna bude provozována v takzvaném kogeneračním režimu, kdy se vyrábí současně elektřina a teplo. Po uvedení do provozu bude zásobit elektřinou a teplem 70.000 domácností v okolí. Kogenerační režim zajišťuje efektivní využití primárního paliva a vede k vyšší efektivitě elektrárny.

V současné době Doosan Škoda Power realizuje v Polsku kontrakty v elektrárnách v městech Stalowa Wola, Tychy, Mondi Świecie nebo EC Nowa.

Doosan Škoda Power loni utržil 9,1 miliardy korun, meziročně o 300 milionů korun více. Podnik s 1350 zaměstnanci, od konce roku 2009 člen jihokorejské skupiny Doosan, vyrábí a dodává zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Firma, která má téměř desetinový podíl na světovém trhu parních turbín, 100 procent turbín vyváží.

26.08.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...