1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Phoenix-Zeppelin převzala část společnosti Caterpillar

phoenix zeppelin logoOstrava - Skupina Zeppelin, poskytující dodavatelskou síť pro zákazníky z oblasti těžby, odkoupila od společnosti Caterpillar Global Mining LLC rozšířenou distribuční část divize Cat Mining.

Dceřiná společnost koncernu Phoenix-Zeppelin převzala k 1. prosinci nevýrobní část společnosti Caterpillar Global Mining Czech Republic sídlící v Ostravě. ČTK o tom za firmu informoval Jan Rybář.

Ostravské firmě zůstala výroba. Jejími hlavními produkty jsou důlní hydraulické výztuže a ramena rypadel.

Rybář uvedl, že prodej a podpora hlubinných důlních strojů a zařízení bude pro skupinu Zeppelin novým obchodním segmentem. "Svým zákazníkům tak nyní může Zeppelin nabídnout ucelenou řadu produktů pro důlní průmysl, jako jsou například hydraulická rypadla, lanová rypadla, lopatová rypadla, vrtné soupravy, důlní systémy pro stěnové dobývání a rovněž produkty pro těžbu systémem komora/pilíř," uvedl Rybář. Skupina Zeppelin bude nové produkty včetně příslušné podpory a servisu dodávat kromě ČR také zákazníkům v Rakousku, Německu, na Slovensku a v zemích bývalého Sovětského svazu

"S okamžitou platností budeme nabízet úplný sortiment důlních produktů, služeb a podpory pro tuto rozšířenou řadu produktů Caterpillar Mining na našich územích. Společnosti Caterpillar a Zeppelin Group budou spolupracovat, aby zajistily včasné dodávky produktů, profesionální podporu produktů," uvedl finanční manažer Zeppelinu Christian Dummler.

Caterpillar Global Mining Czech Republic je bývalá dceřiná firma těžební společnosti OKD Bastro, která od roku 2008 patřila americké firmě Bucyrus. Caterpillar ji koupil v roce 2011. Kontaktním místem pro prodej a servis strojů Cat pro hlubinnou těžbu zůstává středisko v Ostravě-Radvanicích.

Skupina Zeppelin působí na 190 místech světa a má zhruba 7500 zaměstnanců. Ve fiskálním roce 2012 dosáhla tržeb 2,55 miliardy eur.

Phoenix-Zeppelin vznikl v roce 1991 spojením firem Phoenix Praha a německé Zeppelin Metallwerke, má více než deset poboček po celém Česku a dceřiné společnosti například na Slovensku a Ukrajině. Firma se zabývá prodejem a půjčováním stavebních i zemědělských strojů, zařízení a manipulační techniky například značek Caterpillar a Hyster. Zároveň nabízí servisní služby. Obrat firmy loni dosáhl 3,6 miliardy korun. Převažoval prodej strojů za 2,4 miliardy. Firma byla ve ztrátě. Provozní výsledek hospodaření dosáhl minus 22 milionů korun.

Výnosy Caterpillar Global Mining Czech Republic v roce 2011 činily 1,4 miliardy korun. Firma vydělala po zdanění 38 milionů korun.

03.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...