1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma PSJ postavila výrobní halu pro Automotive v ruské Rjazani

Car lightJihlava - Stavební firma PSJ v červnu dokončila přístavbu závodu Automotive Lighting v ruském městě Rjazaň. Nová výrobní hala stála výrobce světlometů do aut 4,92 milionu eur (v přepočtu 134 milionů korun).

ČTK to sdělil mluvčí PSJ Miroslav Fuks. V půlmilionové Rjazani působí stavbaři PSJ nepřetržitě od roku 2009. Vybudovali tam už velké obchodní a zábavní centrum i hobbymarket.

Na přístavbě závodu Automotive začala firma PSJ pracovat koncem roku 2013. Nová hala zabírající 4400 metrů čtverečních byla dokončena letos v březnu a pak u ní ještě dělníci dělali silnici, chodníky a upravovali zelené plochy. "Zkušební provoz závodu se rozběhne na počátku druhého pololetí," uvedl projektový manažer PSJ Karel Pejčoch. Díky rozšíření výrobního zázemí dokáže tato továrna vedená českým managementem pokrýt celý technologický cyklus výroby světel pro auta.

V Rjazani už PSJ v uplynulých šesti letech postavila obchodní a zábavní centrum M5 Mall zhruba za 3,6 miliardy Kč a následně i hobbymarket OBI. Rozpracované zakázky má nyní PSJ i jinde v Rusku, buduje kupříkladu terminál mezinárodního letiště Strigino ve městě Nižnij Novgorod. V ruské Dubně tato stavební společnost letos v červnu dokončila závod na výrobu počítačových dílů za 1,26 miliardy Kč.

Konsolidované výnosy skupiny firem PSJ za rok 2014 převýšily devět miliard Kč. Export se na loňském obratu samotné akciové společnosti PSJ podílel více než 60 procenty.

07.07.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...