1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Schaeffler Production CZ loni zvýšila zisk na 116 milionů korun

Schaeffler logoLanškroun - Společnost Schaeffler Production CZ Lanškroun, která dodává své výrobky automobilkám, loni dosáhla zisku po zdanění ve výši 116 milionů korun. Výsledek je o 84 milionů korun vyšší než v roce 2020. Její tržby z prodeje výrobků a služeb meziročně stouply z 3,995 miliardy na 4,581 miliardy korun.

Firmě se podařilo vyrovnat s pokračujícím vlivem pandemie koronaviru a jejím dopadem na automobilový průmysl, uvedla ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

"Hlavní riziko pandemie spočívalo ve zvýšené nemocnosti personálu v jednotlivých vlnách, které byly zaznamenány především v prvním a čtvrtém čtvrtletí. Výpadky personálu se dařilo vykrývat především díky využití agenturních zaměstnanců," uvedl jednatel společnosti Gabriel Michalec. Automobilový průmysl loni poznamenal také nedostatek čipů, propad poptávky pocítila i firma Schaeffler Production CZ, zvláště v druhé polovině roku.

Společnost vyrábí náhradní díly a formy, věnuje se plastikářské výrobě a produkci inteligentního vícecestného ventilu pro efektivní regulaci tepla v automobilech. Zařízení pro chladicí systémy snižuje emise a spotřebu paliva. Tento výrobek loni tvořil zhruba 82 procent tržeb. Veškerá produkce směřuje na vývoz, v naprosté většině do zemí Evropské unie.

Firma vyrábí v Lanškrouně, v roce 2017 otevřela další výrobní závod ve Svitavách. Na výstavbu získala investiční pobídku českého státu. Průměrný počet zaměstnanců se v roce 2021 snížil o 84 na 1203.

Společnost patří německé skupině Schaeffler Group. Byla založena v roce 1999 pod názvem INA Lanškroun a v roce 2017 změnila název na Schaeffler Production CZ.

22.09.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...