1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

HIWIN představí nová řešení pro Průmysl 4.0

HIWIN modulNové produkty i nová řešení na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

„Brněnský strojírenský veletrh je pro nás příležitostí, jak uceleně představit široké odborné veřejnosti naše produkty a řešení lineární techniky,“ komentuje Ing. Pavel Cach, výkonný ředitel společnosti HIWIN s.r.o., a dodává: „Jedním ze zajímavých exponátů je plně funkční manipulátor, na kterém můžeme názorně a prakticky demonstrovat jednotlivé možnosti a nabízená řešení polohování. Toto zařízení v podstatě integruje a prezentuje naše veškerá nabízená řešení. Dále bych chtěl upozornit na pojezdovou dráhu určenou pro průmyslové roboty, která šestiosým robotům doslova přidává sedmou osu.“ 

Přehledný manipulátor HIWIN

V rámci své expozice představí společnost HIWIN přehledný manipulátor, který bude v praxi demonstrovat možnosti, výhody a dostupná technická řešení polohování. Manipulátor je funkčně sestaven z jednotlivých možných prvků i jejich variant a znázorní kompletní možnosti polohování s využitím lineárního motoru a kuličkového šroubu i ozubeného řemene. Vzájemná kooperace a simulovaná manipulace představí produkty HIWIN tak, jak fungují v reálném průmyslovém nasazení.

Tříosý Gantry systém z kompaktních modulů KK

Druhým z funkčních zařízení bude tříosý Gantry systém. Jedná se o optimalizované polohovací zařízení pro menší zatížení a menší zdvihy. Přednost tohoto řešení spočívá v použití jednoduchých, kompaktních, katalogizovaných a ekonomicky dostupných modulů KK. Následně je možné snadno kombinovat velikosti modulů s ohledem na požadovanou délku pojezdu a zatížení. Tyto moduly jsou využity ve všech třech osách zařízení. Další výhodou je jednoduchý a rychlý servis s možností výměny celého modulu.
Nabídka Gantry systémů bude na veletrhu doplněna i o žádaný systém s lineárními motory a ekonomicky dostupnou technologií řízení pro jednoduché systémy Promax.

Sedmá osa pro průmyslové roboty

S nástupem a prudkým rozvojem robotizace přináší společnost HIWIN nová řešení, která zajistí kolaborativním a manipulačním robotům vyšší dosah a rozšíření manipulačního prostoru. Robot, který využívá pojezdovou dráhu, může obsluhovat více pracovišť. Zákaznická řešení HIWIN pro třídu manipulačních robotů (se zátěží do 30 kg a dosahem ramen do 100 cm) zahrnují především vodorovné aplikace, ale také méně obvyklé aplikace svislé. Pojezdové dráhy HIWIN využívají především vlastní lineární motory, které zajišťují vyšší úroveň polohování a dosahují lepších parametrů. Je možné využít i řešení s ozubeným hřebenem a pastorkem. V případě vertikálních aplikací je řešení postaveno především na kuličkových šroubech. Řešení, která nabízí HIWIN, plně spolupracují s řídicím softwarem robotů, reflektují dané standardy a splňují příslušné technické parametry. HIWIN nabízí tato řešení nejen uživatelům robotů, ale i přímo jednotlivým výrobcům robotů, kteří chtějí nabízet ucelené aplikace.

18.10.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...