1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Honeywell otevře v září v Brně novou testovací laboratoř

honeywell logoBrno - Společnost Honeywell otevře v září v Brně novou laboratoř na testování a vývoj turbokompresorů a brzdových systémů pro dopravní techniku.

Její výstavba bude stát 45 milionů korun. V tiskové zprávě to dnes uvedl developer CTP, v jehož průmyslovém parku laboratoř vznikne.

V novém objektu bude umístěna zkušební laboratoř pro brzdové systémy. Laboratoř bude zajišťovat testování vyvíjených, inovovaných a produkovaných brzdových systémů a jejich prvků v dopravní technice. Jde zejména o brzdové kotouče a brzdové destičky vyprodukované výrobní divizí Honeywellu.

"Honeywell dokazuje, že Brno je díky technickým univerzitám a tedy i kvalifikovaným pracovníkům stále více poptávanou lokalitou," uvedl regionální ředitel CTP Tomáš Budař.

Honeywell podle dřívějších informací plánoval v Brně i další investice. Firma chtěla rozšířit svůj vývojový a administrativní komplex.

Skupina Honeywell dodává komponenty pro letectví, automobilový průmysl, automatizaci a řízení pro domácnosti i průmysl. Honeywell je také výrobcem speciálním materiálů, které jsou využívány v telekomunikacích a elektronickém průmyslu, v automobilovém průmyslu, zařízení pro řízení klimatu, ve stavebnictví, v průmyslu obalů a barev, ale také v zemědělství a farmaceutickém průmyslu.

V ČR má dvě výrobní základny, Honeywell Aerospace Olomouc a Environmental and Combustion Controls v Brně. V současnosti Honeywell v České republice zaměstnává podle svého webu více než 4000 lidí.

11.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...