1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Junker staví v Holicích školící středisko za stovky milionů korun

junker logoHolice - Společnost Junker staví v Holicích na Pardubicku školicí středisko. Trh práce nenabízí dostatečně kvalifikované lidi, proto si je výrobce brousicích strojů musí zaškolit sám.

Objekt bude hotový na konci letošního roku. Investice vyjde až na 360 milionů korun. ČTK o tom informoval ředitel holického závodu Karel Panuš.

"Naším cílem je vychovávat si specialisty, protože absolventi středních a vysokých technických škol nedosahují takových znalostí, jaké potřebujeme," řekl Panuš.

Odborníci firemní akademie se budou věnovat výuce nováčků i zaměstnanců pro všechny závody koncernu. Podle Panuše je totiž nutné být trvale konkurenceschopným. Pracovníci se dál musejí vzdělávat, protože technický vývoj jde rychle dopředu.

"V Holicích máme vlastní vývoj softwaru i mechanickou konstrukci, potřebujeme specialisty, kteří jsou schopní uchopit problematiku jako celek. Naše stroje musejí zhotovit obrobky s přesností jednotek nebo i desetin mikrometrů," uvedl Panuš.

V polyfunkční budově bude kromě školicího zázemí také internát s 30 pokoji, restaurace s hotelem a zároveň montážní hala, kde se budou sestavovat největší stroje, které kdy německý koncern Junker vyráběl.

Zakladatelem koncernu je Erwin Junker, který v roce 1962 začal s jedním zaměstnancem v Nordrachu vyvíjet a vyrábět brousicí stroje. V 90. letech německý podnikatel privatizoval v Česku tři podniky bývalé skupiny TOS Hostivař v Mělníku, Čtyřkolech a Středolukách a později i firmu BSH Holice.

Koncern zaměstnává 1200 lidí po celém světě, z toho 750 pracovníků v Česku. V holickém závodě pracuje 275 zaměstnanců. Obrat skupiny v ČR je více než dvě miliardy korun.

"U nás se stroje a i výrobní linky pro automobilky kompletují a předávají zákazníkům z celého světa. Ročně vyexpedujeme přes 100 strojů," řekl Panuš.

10.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...