1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kovosvit zvyšuje výrobu a přijímá nové zaměstnance

kovosvit-mas logoSezimovo Ústí - Jihočeský Kovosvit MAS, lídr ve výrobě obráběcích strojů v Česku, zvyšuje výrobu a hledá nové zaměstnance. Na trh letos plánuje dodat 380 multifunkčních obráběcích strojů, o 11 procent více než loni.

Vytvoří další stovku pracovních míst. Loni meziročně zvýšil tržby o téměř 21 procent na 2,2 miliardy korun. Na trh dodal kvůli zvýšené poptávce o 14 procent strojů více, 66 procent zakázek směřovalo do zahraničí. ČTK to řekla mluvčí podniku Iva Ruskovská. 

"Reagujeme na zvýšený zájem trhu o naše stroje, a proto třísměnný provoz ve výrobě rozšiřujeme o dvousměnný provoz v divizi montáž, kde probíhá finální stavba strojů. Tento proces musíme urychlit, abychom splnili požadavky zákazníků," upřesnil výrobní ředitel Kovosvitu Aleš Jedlička. 

Zahájení druhé směny vyžaduje vytvoření 40 nových pracovních míst. Podnik proto intenzivně hledá vyučené zájemce z oboru strojírenství, na trhu práce je jich ale velký nedostatek. Podle Jedličky je tak dočasným řešením nábor agenturních pracovníků.

Dalších 60 míst Kovosvit nabízí technickým profesím napříč všemi strojírenskými obory. "Dlouhodobě poptáváme dělnické profese jako je slévač, obráběč, ale i středoškoláky z oboru programátor, technolog a vysokoškoláky - konstruktéry z oblasti strojní a elektro," dodala personální manažerka Kovosvitu Gabriela Jeřábková. Předpokládá, že po prázdninách se situace zlepší, na neobsazená místa by mohli nastoupit letošní absolventi škol.

Česká strojírenská firma Kovosvit MAS, a.s. je v současné době lídrem ve výrobě multifunkčních obráběcích stojů v České republice a jedním ze šesti světových producentů v oblasti hi-tech technologií. Za poslední tři roky se počet zaměstnanců zvýšil o 200 na 870 zaměstnanců. Letos jejich mzdy vzrostly o čtyři procenta.

Firma rozšířila portfolia podnikání o energetiku a hydrotechniku. Loni vznikla samostatná divize MAS Hydro, která nyní expanduje do zemí EU s technologiemi pro malé vodní elektrárny.

Kovosvit má dlouholetou tradici ve výrobě obráběcích strojů. V roce 1939 ji založil podnikatel Tomáš Baťa. Od roku 2010 ji vlastní podnikatel František Komárek.

30.07.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...